Over

Mijn naam is Aafke, ik kom uit Friesland en woon in Amsterdam. Met een master journalistiek en de nodige journalistieke ervaring op zak, ga ik aan de slag als freelance journalist en tekstschrijver.

In mijn leven zijn er twee terugkerende thema’s. De ene rode draad is de nieuwsgierigheid naar de verhalen van mensen. Ik geloof dat er achter iedereen een bijzonder verhaal schuilgaat. Die verhalen achterhalen en er recht aan doen, is wat ik het allerleukst vind om te doen. De tweede rode draad is het vertellen van verhalen. Of dat nu via tekst of video is, dat maakt niet uit. 

Ik ga verder als freelancer zodat ik me volledig kan richten op die twee passies. Ze kwamen al eerder samen, toen ik mijn eigen bedrijf ‘AE Levensboeken‘ oprichtte. Hiervoor teken ik de levensverhalen van mensen of (familiebedrijven) op. Ook hier ga ik mee verder.

Aan journalistieke producties werken, teksten schrijven, video’s maken, levensverhalen optekenen. Wellicht een tikkeltje veel, maar dat past bij me. En ze zijn allemaal terug te brengen naar die twee passies: verhalen ontdekken en vertellen.