OER BnB: Ondergedompeld in de Drentse natuur

Het tweede artikel van een reeks van vijf die ik schrijf voor Marketing Drenthe. Het originele artikel is gepubliceerd op Drenthe.nl

Eigenlijk is Baukje van Zaane op zoek naar een vakantie voor haar en haar gezin in Drenthe. ‘Ik heb zulke goede herinneringen aan de kampeervakanties met mijn ouders in Drenthe, dat wil ik mijn eigen kinderen ook graag meegeven’, vertelt ze. Ze eindigt als winnares van een wellness weekend in de Drentse natuur voor vier personen. Tot haar grote verbazing – ‘Dat zegt misschien iedereen, maar ik had het écht niet verwacht’, lacht Baukje. 

Taribush Kuna Festival: Cultuur en natuur
Zo komt het dat Baukje 20 juli niet met haar gezin, maar met vriendinnen Anne, Lionne en Sanne richting Drenthe rijdt. Ze worden verwacht in het Nationaal Park Dwingelderveld, waar op dat moment het Taribush Kuna Festival plaatsvindt: een vierdaagse happening waarbij cultuur, theater, muziek maar vooral de natuur centraal staat. Na een hartelijk ontvangst van crewlid Marthijn, installeren de vriendinnen zich in hun retro camper van Tralaluna Casita on Wheels. ‘We waren heel verrast, het was een hele bijzondere slaapplaats aan de rand van het festivalterrein, middenin de natuur.’

Na een uurtje bijkletsen, verkennen de vrouwen het festivalterrein. Normaal gesproken zou het stel vriendinnen niet snel naar zo’n soort festival gaan, maar ze willen zich er graag in onderdompelen. ‘We hadden graag een tarotlezing of reading willen doen, maar helaas zaten alle workshops al volgeboekt’, vertelt Baukje. Gelukkig is er naast de workshops nog genoeg te doen. Terwijl de kippen rustig tussen de tafeltjes door scharrelen, genieten de vriendinnen van hun avondeten.

Wellness in de natuur
Na het eten kan het ontspannen beginnen en staat de massagetafel van Anneke Westenbroek geïnstalleerd naast de caravan van de vier dames. Helaas is het weer ondertussen veranderd; de regen valt met bakken uit de lucht. Tussen de buien door genieten de vriendinnen omstebeurten alsnog van een heerlijke massage. Baukje: ‘Die massage was echt onwijze verwennerij. Relaxter kan niet.’

De regen wordt inmiddels afgewisseld door hevige bliksem en donder. Na contact met de organisatie, verruilen de dames hun caravan in de natuur voor een bed in Hotel Hoogeveen. Nadat de vriendinnen alle belevenissen van de dag nog even hebben doorgenomen, komt er een einde aan de eerste dag.

Yoga middenin het Dwingelderveld
De volgende ochtend rijden de dames, na een heerlijk ontbijt, terug naar een zonnig festivalterrein. Yoga-instructrice Alyssa Demkes neemt ze mee naar een hoge zandvlakte met uitzicht over de Dwingelose heide. Hier staat de dames een Yin Yoga sessie te wachten. ‘Het komt er eigenlijk op neer dat je je lichaam in hele ongemakkelijke posities wringt, en van binnenuit alsnog kracht en rust vindt. Het klinkt misschien zweverig’, lacht Baukje, ‘maar het was echt heel erg leuk om te doen en de natuur was zó mooi. Overal libellen, het getsjirp van de vogels en de kleuren van de heide.’

Na nog een laatste rondje op het festivalterrein, rijden de vier vriendinnen via binnendoor weggetjes helemaal zen terug naar huis. ‘We hebben echt een onvergetelijk weekend gehad, waarin de natuur – zowel in goede als in slechte zin – centraal stond’, lacht Baukje. En die kampeervakantie met het gezin? ‘Die komt er hoor! In de meivakantie van volgend jaar gaan we die kant op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s